Ardei capia in otet

de silvi0ara in Muraturi, 12 Sep 2010 | 32809 vizualizari

 

Anul asta nu mai pun gogosari,asa ca am facut mai muti capia in otet.Au avut mai multa trecere decat gogosarii.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ardei capia rosu
  • 1/2 l otet de 9 grade
  • 11/2 l apa
  • 250 g zahar sau miere
  • 2linguri de sare
  • cateva foi de dafin
  • 1 telina frunze
  • boabe de mustar,enibahar,coriandru,piper  
  • 1 hrean
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei capia in otet:

Ardeii se curata de cotoare si seminte si se spala bine.

Intr-o cratita 5 l se pun otetul, apa si toate ingredientele, in afara de hrean apoi se pune pe foc.

Cand lichidul clocoteste, se pun ardeii capia sa intre bine in lichid, si se lasa sa fiarba 2-3 clocote. Dupa aceea se scot cu spumiera si se pun intr-o cratita, continuindu-se la fel, pina cind se termina toata cantitatea de ardei.

Se asaza ardeii unul in altul si apoi se pun cu varfurile in jos in borcane de cite 800 g sau intr-un borcan de 3 l. Dupa asezarea ardeilor se toarna lichidul, avand grija ca acesta sa intre bine printre ardei, se adauga bucati de hrean, iar pe deasupra se pun frunzele de telina.

Borcanele se inched cu capace sau celofan. Ardeii se pot lasa acoperiti cu capace pana a doua zi, pentru a verifica nivelul lichidului in borcane si pentru completari de lichid daca mai este nevoie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei capia in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Ina 1

25.09.2010, 20:04

ah, nu-s copti, eu vreau copti

silvi0ara 1

26.09.2010, 13:46

Da mai Ina,nu sunt copti ca e prea multa munca.Dar sa sti ca si asa sunt foarte buni.As fi vrut sa pun si copti,dar cine sa-i curete?
Eu am folosit 2 borcane de 3 litri.

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 00:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ardei bulgaresc in otet